Sand Golf Club firar 10 år - med en rad storsatsningar

Sand Golf Club firar 10 år - med en rad storsatsningar

Golfsäsongen har precis startat igång och för tioårsjubilerande Sand Golf Club väntar nu en intensiv säsong med en rad nya satsningar och förändringar.

Det är nu tio år sedan landskapet på Sand Golf Club förvandlades från potatismark till en spektakulär golfbana med ett böljande månlandskap som ett av de mer spektakulära attributen.

Att klubben firar tio år går inte att ta miste på. Ny ledning, nya inredningar och storsatsningar på att locka besökare med event som inte är kopplade till golf är några av satsningarna som väntar besökarna i år.

Jaffärer har sammanställt nyheterna och satsningar som görs i år:

Ny VD
Fredrik Hansson kliver in som ny VD.
Bor sedan 18 år i Turkiet. Har drivit flera anläggningar bland annat i Österrike. Just nu driver han en golfanläggning i Turkiet.
Tidigare har Fredrik varit golfproffs och tillbringar sex år på touren. Har även varit tränare för Turkiets golflandslag. Fredrik är uppvuxen i Halmstad och vill nu tillbaka till hemtrakterna igen. Fredrik Hansson tillträder i mitten av maj.

Restaurangen har fått ett ansiktslyft
Restaurangen har bland annat fått en ny kökschef och även en sommelier. Nu väntas en större satsning på luncher, men även Barbecue- och grillkvällar med olika teman samt cooking classes kommer vara några av nyheterna. Dessutom har hela restaurangavdelningen fått en helt ny interiör.

Pro-profil till Sand
Sand Golf Club har sedan två år ett välkänt ansikte som PGA Pro. Det är Thomas Persson som tidigare drivit shopen på A6 golfklubb, varit tränare och drivit shop på Jönköping GK och Ryfors GK. Inför säsongen expanderar han sin verksamhet med Adam Björkegren som ny assisterande tränare. De erbjuder nu ett större utbud på nybörjarkurser, ladies och mens only dagar, träning och custom fittings. Dessutom kommer det anordnas en rad träningsresor.

Nytt AW-koncept - Fredagsklubben
Som en del i tioårsjubileet lanserar Sands ett nytt AW-koncept, ”Fredagsklubben”. Under tio fredagar, med start 21 april, arrangeras bussturer från Stora Hotellet i Jönköping till golfklubben där en rad lokala stjärnartister kommer att underhålla gästerna. Senare på kvällen skjutsas gästerna tillbaka till Jönköping via Bankeryd.

– Sand är så mycket mer än bara golf och Fredagsklubben är en del i arbetet med att visa vi har en bredd i vår verksamhet, säger Malin Jonsson.

Golfstore utökas
Golfbutiken har byggts om och fått ett ökat sortiment där bland annat helt nya varumärken har tagits in.

Ny banpersonal och greenkeeper
En förstärkning har även skett på banorna. Utöver den redan befintliga svenska personalen har Sand inför den här säsongen även rekryterat Paul Tait som ny Banchef. I staben ingår även nya personer från Skottland och England.  

FAKTA, Sand Golf Club
Adress: Tornaryd, utanför Bankeryd
Antal medlemmar: cirka 650

Just nu på jmini.se

Affärsnyheter

EU pumpar in miljoner i hemligt Jönköpingsföretag

EU pumpar in miljoner i hemligt Jönköpingsföretag

Under många års tid har Coloreel i det tysta tagit fram en banbrytande teknik för textilbranschen. Nu kammar Jönköpingsföretaget hem 20 miljoner i EU-bidrag.   – Vi har blivit kontaktade av ett antal av de mest exklusiva modemärkena i världen, säger företagets grundare Joakim Staberg.

Annons

Garageprojekt i Forserum tokväxte till miljonaffär

Garageprojekt i Forserum tokväxte till miljonaffär

På åtta år har Work System i Tenhult etablerat sig som ett av regionens snabbast växande bolag. Men trots att bilinredningsföretaget börjat expandera även utanför landets gränser finns inga planer på att flytta huvudkontoret.   – Det vi tycker är väldigt bra är att Jönköping och Tenhult ligger väldigt centralt, säger försäljningschefen Johan Hansson.

Jönköpingsföretag expanderar med nytt lager

Jönköpingsföretag expanderar med nytt lager

DreamLogistics AB öppnar nu upp ett nytt lager i E-City i Ängelholm. Företaget från Jönköping ska på så vis kunna fortsätta expandera sin verksamhet i tredjepartslogistik med inriktning mot e-handel.

Annons

Annons

Så blir nya Bada Bing på A6

Så blir nya Bada Bing på A6

I oktober öppnar Bada Bing Burger sin andra restaurang i Jönköping. Det nya stället på A6 kommer ha samma matupplevelse, men en enklare helhet.   – Om det här konceptet blir lyckat, så kommer det kopieras och öppnas i fler gallerior. Det här blir ett test för att se om våra gäster uppskattar det, säger delägaren David Zeren.

Budgivningar rusar mest i Jönköping

Budgivningar rusar mest i Jönköping

Heta budgivningar som driver upp bostadspriserna långt över utgångspriset är inget isolerat Stockholmsfenomen. En undersökning visar att budgivningarna rusar mest i Jönköping, Linköping och Norrköping.

Heta hamburgerkedjan äter sig in i ny stad

Heta hamburgerkedjan äter sig in i ny stad

Brooklyn Burger expanderar sin verksamhet genom att öppna en fjärde restaurang. Den här gången satsar de utanför Huskvarna och Jönköping och flyttar in i en lokal i Skövde.

Jönköpingsprofilens storsatsning – säljer lyxvillor på solkusten

Jönköpingsprofilens storsatsning – säljer lyxvillor på solkusten

Mångsysslaren Christian Ternstedt kan bland annat titulera sig som dokusåpakändis, officer, entreprenör och tvåbarnspappa. Nu är han dessutom aktuell med sin fastighetsbyrå Spanishhomes.se och kan därmed addera ytterligare en titel till listan. – Det har gått så bra, så jag tänkte ”varför inte köra eget”, säger Ternstedt.

Intensivutbildning ska lösa kompetensbrist i Jönköping

Intensivutbildning ska lösa kompetensbrist i Jönköping

För att säkra tillförseln av programmerare väljer samhälls- och industriutvecklaren Midroc ett nytt grepp där deltagare på bara tolv veckor utbildas till programmerare. Direkt efter den skräddarsydda utbildningen erbjuds deltagarna en ny karriär hos Midroc i bland annat Jönköping.

Debatt: Regeringens jobbpolitik är ett slag i luften

Debatt: Regeringens jobbpolitik är ett slag i luften

Debatt. För att skapa fler jobb borde regeringen lägga ned Arbetsförmedlingen, utvidga RUT-avdraget och sänka marginalskatterna. Det skriver Carola Lemne och Anna Gillek på Svenskt näringsliv i en debattartikel.

Snabba farter väcker tävlingslust

Snabba farter väcker tävlingslust

I Torsvik är det full fart på gokartbanan när besökarna gasar på i sina bilar.  – Nio av tio som kommer hit blir tävlingsinriktade, säger Jörgen Lauritzen som är med och driver Vroom Gokart. 

IT-jätten satsar på innovation

IT-jätten satsar på innovation

Consid lanserar ett nytt affärsområde med fokus på innovation. Samtidigt påbörjar företaget ett strategiskt partnerskap med Kairos Future.

Miljonföretaget byter ägare

Miljonföretaget byter ägare

Beslagsleverantören Theofils, med huvudkontor i Jönköping, får ny ägare och VD. Tidigare delägaren JE Group AB tar över ägandeskapet från Herencokoncernen. Samtidigt blir Thomas Nilsson ny VD för företaget.

Ölet från Jönköping gör rikssuccé

Ölet från Jönköping gör rikssuccé

När William Axelsson på FC Gruppen för två år sedan kom på idén att framställa ett eget ölmärke såg han det mest som en kul grej. Nu har ölet Arne gjort succé i hela Sverige och nyligen blivit prisat av tidningen Café.

Han blir ny VD för JSC

Han blir ny VD för JSC

Christer Löwdahl lämnar posten som VD för IT-företaget JSC. Delägaren Petter Jacobs tar över.- Jag känner att jag behöver gå ner lite i arbetstid och hinna med en del annat i livet, säger Christer Löwdahl.

DEBATT. Glöm inte oss småhandlare i city

DEBATT. Glöm inte oss småhandlare i city

Debatt. "Glöm inte oss småhandlare i city - utan oss så finns det ingen stadskärna värd att besöka".Det skriver entreprenören och kioskägaren Wesim Maruwge i ett debattinlägg, som först publicerades på hans facebooksida. I inlägget hyllar han Jönköping som stad, men även uppmanar Jönköpingsborna att stötta de lokala handlarna i city.

Fler nyheter

Senaste nytt

Affärsmingel

Jönköpingsgalan bjöd på glamour i Munksjömagasinen

Jönköpingsgalan bjöd på glamour i Munksjömagasinen

Jönköpingsgalan gick av stapeln på lördagskvällen i Munksjömagasinen i Jönköping. Glitter och glamour mötte den ruffa känsla som magasinen erbjuder. Det var mingel på hög nivå, fyrarättersmiddag och prisutdelning där nio vinnare utsågs av 27 nominerade företag och personer.

Personnytt

Upcoming stars

De blev årets nyföretagare

De blev årets nyföretagare

På fredagen delade NyföretagarCentrum i Jönköping ut pris till Årets Nyföretagare 2016. Vinnare blev Johan Ek Hörnstein och Magnus Wollhag från MJ Eks Bygg AB samt Patrik Sundberg, Sundberg Sustainability AB.

Säljtalangen tog emot prestigefull utmärkelse

Säljtalangen tog emot prestigefull utmärkelse

Frida Nyberg, 24, kammade hem den fina utmärkelsen Årets Rookie i mitten av mars. Det är ett internt pris som delas ut av Annonsdax sales awards till nya talanger inom företaget. – Det är ett kvitto på att allt ens slit har lönat sig. Det ger den där extra boosten som man behöver, säger Frida Nyberg.

Här prisas Jönköpings framtida superföretag

Här prisas Jönköpings framtida superföretag

På fredagen var det avslutning för andra omgången av acceleratorprogrammet på Science Park i Jönköping. Kvällen avslutades med en pitchtävling, där vinnaren belönades med 50 000 kronor.

Företagsnytt

Succén: Dubbla priser för Framtiden i internationell stortävling

Succén: Dubbla priser för Framtiden i internationell stortävling

Rekryteringsbolaget Framtiden AB tog tog hem två priser i den prestigefyllda tävlingen European Business Awards som nyligen ägde rum i Dubrovnik, Kroatien. Det var i kategorierna ”The Business of the Year Award with a turnover of €0-25m” och ”National Public Champion for Sweden” som det snabbväxande Jönköpingsbolaget utmärkte sig i.

Storbolag slukar toppkonkurrent i Jönköping

Storbolag slukar toppkonkurrent i Jönköping

Det står nu klart att Taberg Media Group förvärvar konkurrenten Ark-Tryckaren Lars Johansson.   – Beslutet att bli en del av småländska TMG har vuxit fram under lång tid, säger Mattias Bjursell, vd för Ark-Tryckaren, i ett pressmeddelande.

Fler affärsnyheter

  Just nu på Twitter

  Jmini

  Lättare ta flyget till solsemestern i vinter: t.co/iSEGYnAkgG #jkpg #jönköpingairport #jönköping #ving #tuit.co/TaHbHLrWRK


  Jmini

  Elmias nya samarbete – Sveriges bästa juniorer samlas i Jönköping: t.co/2FVs5fBMGX #elmia #jkpgt.co/F5TYVMrNvJ


  Jmini

  Barn får köpa alkohol – men inte länge till t.co/JRAZS31SyZ #nyheter #alkoglass #jkpg #jönköping t.co/bZ0FYmgGj0