Så blir nya Bada Bing på A6

Så blir nya Bada Bing på A6

I oktober öppnar Bada Bing Burger sin andra restaurang i Jönköping. Det nya stället på A6 kommer ha samma matupplevelse, men en enklare helhet.
   – Om det här konceptet blir lyckat, så kommer det kopieras och öppnas i fler gallerior. Det här blir ett test för att se om våra gäster uppskattar det, säger delägaren David Zeren.

Hösten 2014 öppnade hamburgerrestaurangen Bada Bing Burger på Östra Storgatan i Jönköping. Drygt tre år senare öppnar en andra restaurang, den här gången på A6 som en del av köpcentrets storsatsning på mat. Invigningen väntas äga rum i oktober i år.

LÄS MER: Glädjebeskedet för alla Bada Bing-älskare

Den nya restaurangen kommer ha en lite annorlunda utformning än den i city.

– På A6 är det tänkt att det kommer bli en slags expressvariant. Det är ingen bordsservering, utan samma upplägg som våra fredagsluncher fungerar, att man kommer fram och beställer i kassan. Det blir en mindre restaurang än vad vi har i dag. Men samma maskinerier, så det kommer gå snabbt, säger restaurangens delägare David Zeren till Jmini/Jaffärer.

Tanken har varit att anpassa konceptet till miljön i gallerian.

– Vi kommer försöka få in samma upplevelse när det kommer till maten och göra en schysst inredning där inne också. Men vi kommer gå ifrån det här med bordsservering i gallerian, säger Zeren.

På sikt finns det planer på att expandera Bada Bing-konceptet till ännu fler platser.

– Om det här konceptet blir lyckat, så kommer det kopieras och öppnas i fler gallerior. Det här blir ett test för att se om våra gäster uppskattar det.

Exakt var nästa restaurang i så fall öppnar är inte klart, men det blir i så fall utanför Jönköping.

– Vi har inte tackat ja till något, utan vi kommer först köra igång på A6. Köra i sex månader och utvärdera därefter.

Zeren berättar att öppettiderna kommer vara som gallerian i övrigt. Men till skillnad från restaurangen i city kommer Bada Bing på A6 erbjuda lunch varje dag. Någon alkoholservering ser det i nuläget inte ut att bli.

Hur blir det med förstärkningar på personalsidan?

– Vi räknar med att det kommer krävas ungefär tio personer till den nya enheten. Och vi börjar redan smått rekrytera lite för att utbilda dem här på plats så att de ska vara 100 procent redo när vi öppnar på A6. Och sen kommer vår befintliga personal jobba både uppe på A6 och nere i city, säger Zeren.

Den här artikeln publicerades ursprungligen 2017-02-17.

LÄS MER: Lista: Här är Jönköpings bästa restauranger

LÄS MER: David Zeren ny ordförande för Råslätt SK

LÄS MER: Jmini testar: Pizzabagarna

Just nu på jmini.se

Affärsnyheter

EU pumpar in miljoner i hemligt Jönköpingsföretag

EU pumpar in miljoner i hemligt Jönköpingsföretag

Under många års tid har Coloreel i det tysta tagit fram en banbrytande teknik för textilbranschen. Nu kammar Jönköpingsföretaget hem 20 miljoner i EU-bidrag.   – Vi har blivit kontaktade av ett antal av de mest exklusiva modemärkena i världen, säger företagets grundare Joakim Staberg.

Annons

Garageprojekt i Forserum tokväxte till miljonaffär

Garageprojekt i Forserum tokväxte till miljonaffär

På åtta år har Work System i Tenhult etablerat sig som ett av regionens snabbast växande bolag. Men trots att bilinredningsföretaget börjat expandera även utanför landets gränser finns inga planer på att flytta huvudkontoret.   – Det vi tycker är väldigt bra är att Jönköping och Tenhult ligger väldigt centralt, säger försäljningschefen Johan Hansson.

Jönköpingsföretag expanderar med nytt lager

Jönköpingsföretag expanderar med nytt lager

DreamLogistics AB öppnar nu upp ett nytt lager i E-City i Ängelholm. Företaget från Jönköping ska på så vis kunna fortsätta expandera sin verksamhet i tredjepartslogistik med inriktning mot e-handel.

Annons

Annons

Så blir nya Bada Bing på A6

Så blir nya Bada Bing på A6

I oktober öppnar Bada Bing Burger sin andra restaurang i Jönköping. Det nya stället på A6 kommer ha samma matupplevelse, men en enklare helhet.   – Om det här konceptet blir lyckat, så kommer det kopieras och öppnas i fler gallerior. Det här blir ett test för att se om våra gäster uppskattar det, säger delägaren David Zeren.

Budgivningar rusar mest i Jönköping

Budgivningar rusar mest i Jönköping

Heta budgivningar som driver upp bostadspriserna långt över utgångspriset är inget isolerat Stockholmsfenomen. En undersökning visar att budgivningarna rusar mest i Jönköping, Linköping och Norrköping.

Heta hamburgerkedjan äter sig in i ny stad

Heta hamburgerkedjan äter sig in i ny stad

Brooklyn Burger expanderar sin verksamhet genom att öppna en fjärde restaurang. Den här gången satsar de utanför Huskvarna och Jönköping och flyttar in i en lokal i Skövde.

Jönköpingsprofilens storsatsning – säljer lyxvillor på solkusten

Jönköpingsprofilens storsatsning – säljer lyxvillor på solkusten

Mångsysslaren Christian Ternstedt kan bland annat titulera sig som dokusåpakändis, officer, entreprenör och tvåbarnspappa. Nu är han dessutom aktuell med sin fastighetsbyrå Spanishhomes.se och kan därmed addera ytterligare en titel till listan. – Det har gått så bra, så jag tänkte ”varför inte köra eget”, säger Ternstedt.

Intensivutbildning ska lösa kompetensbrist i Jönköping

Intensivutbildning ska lösa kompetensbrist i Jönköping

För att säkra tillförseln av programmerare väljer samhälls- och industriutvecklaren Midroc ett nytt grepp där deltagare på bara tolv veckor utbildas till programmerare. Direkt efter den skräddarsydda utbildningen erbjuds deltagarna en ny karriär hos Midroc i bland annat Jönköping.

Debatt: Regeringens jobbpolitik är ett slag i luften

Debatt: Regeringens jobbpolitik är ett slag i luften

Debatt. För att skapa fler jobb borde regeringen lägga ned Arbetsförmedlingen, utvidga RUT-avdraget och sänka marginalskatterna. Det skriver Carola Lemne och Anna Gillek på Svenskt näringsliv i en debattartikel.

Snabba farter väcker tävlingslust

Snabba farter väcker tävlingslust

I Torsvik är det full fart på gokartbanan när besökarna gasar på i sina bilar.  – Nio av tio som kommer hit blir tävlingsinriktade, säger Jörgen Lauritzen som är med och driver Vroom Gokart. 

IT-jätten satsar på innovation

IT-jätten satsar på innovation

Consid lanserar ett nytt affärsområde med fokus på innovation. Samtidigt påbörjar företaget ett strategiskt partnerskap med Kairos Future.

Miljonföretaget byter ägare

Miljonföretaget byter ägare

Beslagsleverantören Theofils, med huvudkontor i Jönköping, får ny ägare och VD. Tidigare delägaren JE Group AB tar över ägandeskapet från Herencokoncernen. Samtidigt blir Thomas Nilsson ny VD för företaget.

Ölet från Jönköping gör rikssuccé

Ölet från Jönköping gör rikssuccé

När William Axelsson på FC Gruppen för två år sedan kom på idén att framställa ett eget ölmärke såg han det mest som en kul grej. Nu har ölet Arne gjort succé i hela Sverige och nyligen blivit prisat av tidningen Café.

Han blir ny VD för JSC

Han blir ny VD för JSC

Christer Löwdahl lämnar posten som VD för IT-företaget JSC. Delägaren Petter Jacobs tar över.- Jag känner att jag behöver gå ner lite i arbetstid och hinna med en del annat i livet, säger Christer Löwdahl.

DEBATT. Glöm inte oss småhandlare i city

DEBATT. Glöm inte oss småhandlare i city

Debatt. "Glöm inte oss småhandlare i city - utan oss så finns det ingen stadskärna värd att besöka".Det skriver entreprenören och kioskägaren Wesim Maruwge i ett debattinlägg, som först publicerades på hans facebooksida. I inlägget hyllar han Jönköping som stad, men även uppmanar Jönköpingsborna att stötta de lokala handlarna i city.

Fler nyheter

Senaste nytt

Affärsmingel

Jönköpingsgalan bjöd på glamour i Munksjömagasinen

Jönköpingsgalan bjöd på glamour i Munksjömagasinen

Jönköpingsgalan gick av stapeln på lördagskvällen i Munksjömagasinen i Jönköping. Glitter och glamour mötte den ruffa känsla som magasinen erbjuder. Det var mingel på hög nivå, fyrarättersmiddag och prisutdelning där nio vinnare utsågs av 27 nominerade företag och personer.

Personnytt

Upcoming stars

De blev årets nyföretagare

De blev årets nyföretagare

På fredagen delade NyföretagarCentrum i Jönköping ut pris till Årets Nyföretagare 2016. Vinnare blev Johan Ek Hörnstein och Magnus Wollhag från MJ Eks Bygg AB samt Patrik Sundberg, Sundberg Sustainability AB.

Säljtalangen tog emot prestigefull utmärkelse

Säljtalangen tog emot prestigefull utmärkelse

Frida Nyberg, 24, kammade hem den fina utmärkelsen Årets Rookie i mitten av mars. Det är ett internt pris som delas ut av Annonsdax sales awards till nya talanger inom företaget. – Det är ett kvitto på att allt ens slit har lönat sig. Det ger den där extra boosten som man behöver, säger Frida Nyberg.

Här prisas Jönköpings framtida superföretag

Här prisas Jönköpings framtida superföretag

På fredagen var det avslutning för andra omgången av acceleratorprogrammet på Science Park i Jönköping. Kvällen avslutades med en pitchtävling, där vinnaren belönades med 50 000 kronor.

Företagsnytt

Succén: Dubbla priser för Framtiden i internationell stortävling

Succén: Dubbla priser för Framtiden i internationell stortävling

Rekryteringsbolaget Framtiden AB tog tog hem två priser i den prestigefyllda tävlingen European Business Awards som nyligen ägde rum i Dubrovnik, Kroatien. Det var i kategorierna ”The Business of the Year Award with a turnover of €0-25m” och ”National Public Champion for Sweden” som det snabbväxande Jönköpingsbolaget utmärkte sig i.

Storbolag slukar toppkonkurrent i Jönköping

Storbolag slukar toppkonkurrent i Jönköping

Det står nu klart att Taberg Media Group förvärvar konkurrenten Ark-Tryckaren Lars Johansson.   – Beslutet att bli en del av småländska TMG har vuxit fram under lång tid, säger Mattias Bjursell, vd för Ark-Tryckaren, i ett pressmeddelande.

Fler affärsnyheter

  Just nu på Twitter

  Jmini

  Lättare ta flyget till solsemestern i vinter: t.co/iSEGYnAkgG #jkpg #jönköpingairport #jönköping #ving #tuit.co/TaHbHLrWRK


  Jmini

  Elmias nya samarbete – Sveriges bästa juniorer samlas i Jönköping: t.co/2FVs5fBMGX #elmia #jkpgt.co/F5TYVMrNvJ


  Jmini

  Barn får köpa alkohol – men inte länge till t.co/JRAZS31SyZ #nyheter #alkoglass #jkpg #jönköping t.co/bZ0FYmgGj0